Wie zijn wij

Welkom op de website van PCBS de Parel in Huizen. De Parel is een christelijke school. Dit betekent dat het evangelie van Jezus Christus de bron is van waaruit wij elkaar op school tegemoet treden. Wij leren de kinderen positief in het leven te staan – overtuigd van de eigen waarde als uniek individu en met een positieve kijk op de samenleving.

Vanuit onze christelijke waarden beschouwen we ieder kind als uniek. Ons doel is dat onze leerlingen zich in hun eigenheid positief ontwikkelen tot zelfstandige, weerbare en zelfredzame mensen. Wij stellen de eigenheid van ieder kind centraal. Tegelijk zien we de school als een gemeenschap waarin kinderen ook leren verantwoordelijk voor elkaar te zijn

De drie dimensies van onze identiteit, de levensbeschouwelijke, pedagogische en onderwijskundige dimensie, zijn verder uitgewerkt in ons schoolconcept. Klik hier om het hele schoolconcept te lezen.